Cviky na vybočený palec: posilnite svoje svaly

Vybočený palec na nohe môže byť pre mnohých ľudí obmedzujúci a spôsobovať bolesti. Ak hľadáte spôsob, ako zlepšiť stav svojich palcov a posilniť svaly a šlachy, môžete vyskúšať cviky na vybočený palec. Cvičenia môžu byť veľmi účinné, ak ich robíte pravidelne a správne.

Posilňovanie svalov palca pomocou gumy

Jedným z účinných spôsobov precvičenia svalov je posilňovanie pomocou korektora Band, pretože má optimálny odpor, ktorý umožňuje efektívne precvičenie svalov v krátkom čase. Palec je uložený do mäkkého neoprenového lôžka, čo robí cvik pohodlným a bezbolestným.

Postup na precvičenie vybočeného palca pomocou korektora Band

  1.  Navlečte slučky korektora Band na palce oboch nôh a uistite sa, že je guma mierne napnutá.
  2. Roztiahnite špičky chodidiel od seba (päty zostávajú spojené) a vydržte v tejto polohe asi 10 sekúnd. Toto cvičenie posilňuje abductor hallucis sval.
  3. Vráťte nohy do pôvodnej polohy a opakujte krok číslo 2. 5 až 10-krát.
  4. Vykonávajte toto cvičenie aspoň dvakrát denne, ideálne ráno a večer.
  5. Cvičenie je účinné pri posilňovaní svalov, ktoré udržiavajú palec na nohe v prirodzenej polohe.

Cviky na vybočený palec dornovou metódou

Dornova metóda je ďalšou účinnou technikou na posilnenie svalov v oblasti palca. Táto metóda sa zameriava na stimuláciu bodov na chodidle, ktoré sú spojené s konkrétnymi orgánmi a svalmi v tele. Cvičenia podľa Dornovej metódy môžu byť veľmi účinné pri riešení vybočeného palca.

Masáž chodidla prospieva vybočenému palcu

Jedným z najjednoduchších cvikov na vybočený palec je masáž. Stačí, ak si nohu umiestnite na loptičku a začnete ju pomaly valcovať po podložke. Tento jednoduchý cvik pomáha zlepšiť prekrvenie a uvoľniť napätie v oblasti palca

Záver

Vybočený palec na nohe môže byť veľkým problémom pre mnohých ľudí, ale pomoc je na dosah ruky. Cviky na vybočený palec a metódy ako Dornova metóda môžu pomôcť zlepšiť stav palca a posilniť svaly a šlachy. 

Vyskúšajte jednoduché cviky, ako je masáž alebo použitie korektora na haluxy BAND, a pozrite sa, ako sa zlepší stav vašich palcov.